Cirkuszlátogatás 2021. 10. 11.

2021-10-23 14:20:41„Cirkuszolt” a hatodik


Sokszor ad iskolánk hatodik osztálya okot és teret a cirkuszra, de most nem ők voltak a cirkusz csinálói, hanem nézőként élvezhették azt, mivel ellátogathattak a Fővárosi Nagycirkuszba.

Az országos Lázár Ervin Program teremtett erre nekik alkalmat. A 2019-ben útjára indított projekt egy olyan értékközvetítő és -teremtő lehetőség, amely szerepet vállal abban, hogy a kultúra és a művészetek iránt fogékony és igénnyel bíró emberekké legyenek gyermekeink. Ezt azzal támogatja, hogy kulturális rendezvényekre, színházi, zenei és cirkuszi produkciókra juttatja el az általános iskolai korosztályokat. Hatodik évfolyamon a Fővárosi Nagycirkusz egy előadásának látogatása valósulhat meg.

A most megtekintett Cirkománia című produkcióban diákjaink a szórakoztató élmény mellett megtapasztalhatták az egymásra való odafigyelés, a pontosság, a csapatmunka, az összpontosítás, a különböző érzékek fontosságát. Az előadást taps és elégedettség koronázta, hiszen az egész osztály úgy nyilatkozott, hogy tetszett a cirkuszi előadás.