Budapesti kirándulás

2021-11-12 14:13:54 
 

Hagyományainkhoz hűen ebben a tanévben is sikerült megvalósítanunk egy fővárosi kirándulást. Igaz most csupán az alsó tagozatos diákjaink számára (hiszen a nagyobbak más jellegű programokban részesülnek), ám most is kifejezetten nagy sikerrel.

Mintegy 60 gyermek utazott 8 pedagógus kíséretével Budapestre. A legfontosabb cél a közösségépítés feladatai mellett hazánk nevezetességeinek megismerése, kulturális élménnyel való gazdagodás biztosítása, illetve a különlegesen sokféle eszközzel történő fővárosi közlekedés megismertetése tanulóinkkal.

Már a vonatos utazás közben nagyon jó volt a hangulat, de a földalatti közlekedési eszközökhöz való lejutást biztosító mozgólépcsőzés élménye is meghatározó volt az átszállásos közlekedés minden alkalmával. Tanulóink életkori sajátosságaikhoz igazodó idegenvezetéssel ismerhették meg az Országházat, majd a Szent István Bazilika magas erkélyéről csodálhatták meg a főváros szépségeit, melyet volt aki lift helyett 365 lépcső megmászásával ért el.

Végül egy valóságos irodalmi élményben részesülhettek a Budapest Bábszínházban „A csillagszemű juhász” című előadás megtekintésével. Ugyan mindannyian fáradtan, de soha nem felejthető élményekkel térhettünk haza.

Szegleti Veronika intézményvezető