Pályaorientációs nap

2020-10-20 10:08:37
2020. október 16-án pályaorientációs napot tartottunk iskolánkban. Az idei tanévben rendhagyó módon, hiszen meghívott előadóink a járványügyi helyzet fennállása miatt csak online valósíthatták meg előadásukat.

Ennek ellenére a program nemcsak különlegesre, valamint a célját elérőre sikerült, hanem kifejezetten elősegítette, hogy tanulóink tudatosan készüljenek a pályaválasztásra.

Ehhez az idei évben is számos lehetőséggel segítettük hozzá őket, hogy minél többféle ismeretük legyen egy-egy szakma, munkakör, illetve tevékenységhez kötődő feladatról, illetve az azokhoz való eljutás közbeni elvárásokkal is tisztában lehessenek.

Alsó tagozatos diákjainknak nagy sikerrel elevenítettünk fel néhány, a témához szorosan kapcsolódó rajzfilmet: Mekk Elek, Dr. Bubó, Pampalini epizódjaiból válogatva, majd különböző foglalkozásokat bemutató kisfilmekkel, rejtvényekkel, interaktív játékokkal tölthették el a délelőttöt. A megismert szakmákat, foglalkozásokat az elkészült rajzok, és színezős lapok segítségével vihették haza a gyerekek.

A felsősök osztályfőnökükkel töltötték délelőttjüket, akik rendhagyó foglakozásokat tartottak, melyekhez a diákok családjukhoz kötődő szakmabemutatókkal járultak hozzá. Később filmekkel, rejtvényekkel, interaktív játékokkal tarkított órák közben készültek a pályaválasztás nehéz feladatára. Nyelvi munkaközösségünk lelkes pedagógusai a nyelvekhez kötődő foglakozásokkal ismertették meg diákjainkat (pl.: tolmács), ezzel is ösztönözve őket a nyelvtanulás fontosságára. A 7-8. osztályos gyerekek számára a Vas Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Pályaválasztási Tanácsadójának szakemberei tartottak előadást online módon.

A nap forgatókönyve ugyan rendhagyó volt, de az előző évekhez hasonló jó hangulattal, és valóban a pályaorientációra irányuló foglalkozásokkal telítődött meg a délelőtt.