Mert vannak még jó gyerekek!

2022-11-18 15:11:51Mert vannak még jó gyerekek!

Olyan sokszor hallani, hogy számos viselkedési probléma tapasztalható a mai fiatalok körében, legyen szó az udvariasság, a szóhasználat, a példaértékű cselekedetek, egymás és a felnőttek iránti tisztelet kérdéséről. Sajnos, ezt a szomorú tényt mi sem tudjuk megcáfolni, de hiszünk abban, hogy az elharapódzó probléma dacára igenis vannak még jó gyerekek!

Szerettük volna elismerni Nekik azt, ahogy embertársaikhoz viszonyulnak, és kiemelni Őket, hiszen viselkedésüket követendő példának és értékesnek tartjuk. Még a tanév elején útjára indítottuk azt a projektet, amiben időről időre szembesítjük diákjainkat a helyes és a helytelen viselkedés közösségekben tapasztalható példáival, és erről minden tanuló egy-egy tablón visszajelzést is kap, hogy lássa, jutott-e előbbre ebben a személyiségfejlődésben.

A legjobbakat egy jutalomnappal leptük meg. Amíg a többiek órarend szerinti tanórákon vettek részt, addig Ők játszhattak, palacsintázhattak, és ráadásul az aznapi iskolai anyagot sem volt kötelező pótolniuk. Minden résztvevő arról számolt be, hogy remekül érezte magát ezen a vidám és tanulásmentes napon. A nagyobbak azt is megfogalmazták, hogy kicsit kiváltságosnak, különlegesnek érezhették magukat. Milyen jó lenne, ha ez nem különlegesség lenne, hanem természetes mindenki részéről! Öröm volt látni a megérdemelten vidám és felhőtlen gyerekszemeket, amelyek ragyogtak egy-egy rég elfeledett kártyajáték okán, amelyek rácsodálkoztak az eddig nem ismert társasjátékok nyújtotta élményre, amelyek azt sugallták, hogy jól érzem magam, mert jól és jó helyen vagyok.

A lehetőség, hogy jutalomnapon vegyen részt, mindenki előtt ott áll, csak annyi kell hozzá, hogy a példaértékű és értékes irányába mutasson a diák viselkedése. Úgyhogy hajrá Mindenki, mert a jó ott van bennetek, mutassátok meg és használjátok, hogy januárban hasonlóan örömteli jutalomban részesülhessetek!

Huszárné Szabó Tímea
osztályfőnök