Farm- és színházlátogatás

2022-05-13 12:20:52
A májusi hónap bővelkedik programokban. A Lázár Ervin Program keretében farmlátogatásra, színházlátogatásra is volt lehetősége több osztálynak is. Május 2-án a 2. osztályosok Rábahídvégre a Csodaszarvas Tájparkba kirándultak. Beszámolójukból kiderül, hogy először őshonos magyar állatokat nézhettek meg élőben. Találkozhattak gyöngytyúkkal, bivallyal, de óriás nyulakat is láttak. Az állatok villanypásztorral ellátott karámokban, illetve ólakban laknak. A nebulók kicsit sajnálkoztak, hogy nem simogathatták meg őket, de vezetőjük sok érdekességet mesélt róluk. Ezután kipróbálhatták az íjazást is, végül pedig a fennmaradó időt a játszótéren tölthették el. Mindannyian nagyon jól érezték magunkat, sok élménnyel tértek haza.

Május 3-án a Szombathelyi Zeneiskolában volt lehetőségük hetedik osztályos diákjainknak megtekinteni az Apolló Színház egy tagjának, Kovács Róbertnek „Rabok legyünk...?” címmel felruházott előadását. A gyerekek korosztályának, életkori sajátosságainak megfelelő előadásmóddal erősíthettek rá, idézhették fel Petőfi Sándorról eddig tanult ismereteiket a színész segítségével. Emellett elgondolkodtató önismereti kérdések latolgatására is sor került, sőt néhány más iskolából lelkesen vállalkozó diákkal együtt kísérőjük, Szegleti Veronika számára is adódott alkalom a vándorszínészi élet kipróbálására, a nagysikerű elbeszélő költemény, a János vitéz gonosz mostohájának megtestesítésében.

Harmadik osztályos diákjaink ugyanezen a napon a Weöres Sándor Színház színészeinek előadását, a Leánder és Lenszirom című, két felvonásos meseoperát tekintették meg Szombathelyen, az MMIK színháztermében. A kobold és a királylány szerelmi története sok varázslattal, gonosz átkokkal egy igazán fordulatos, izgalmas mese, melyet a különböző fény- és hangeffektusok, a különleges díszlet még látványosabbá tesznek. Mindezek és a színészek kitűnő játéka miatt egy igazán színvonalas előadást láthattunk és felejthetetlen élményben volt részünk.

És a Lázár Ervin Program nyújtotta lehetőségeknek még ezzel nincs vége: a negyedik és az ötödik osztályosok május derekán Budapestre fognak utazni az Álmok Álmodói 20 kiállításra, amely magyar tudósok világraszóló találmányait, korszakos felfedezéseit mutatja be játékos, interaktív formában.