A Költészet napja iskolánkban

2022-04-11 20:17:20A Költészet napja iskolánkban

Az eddigiektől eltérő módon, némileg rendhagyóan ünnepeltük József Attila születésnapját. Az elmúlt években egész iskolát érintő színvonalas versmondó versennyel tisztelegtünk költőnk emlékének, ám a járványügyi helyzet tavaly és tavalyelőtt sem tette lehetővé egy ilyen nagyszabású közösségi rendezvény megszervezését.

Így az idén másképp terveztük és másképp próbáltuk megvalósítani a jeles nap különlegességének varázsát az intézményben.

Alsó tagozatos tanulóink tanító nénijükkel már hetek óta készültek egy-egy verssel, amelyek közül az osztályonként legjobban sikerültek megtekinthetők az alábbi videóban:

*

Felsőseink pedig Kecskés Ákos tanító, és Taschler Marcell 8. osztályos tanuló segítségével kerültek közelebb a költészethez megzenésített versek kapcsán. Így a jó hangulatú éneklés mellett ismét 3 verssel lehettek gazdagabbak.

Emellett már reggeltől az iskolaépület szinte minden pontján, legyen szó folyosóról, illemhelyiségről, vagy osztályteremről, versek voltak olvashatók az ajtókon, falakon.

Úgy gondolom ismét sikerült jó hangulatú együttlétek kapcsán felhívni diákjaink figyelmét a költészet, az irodalom szépségeinek fontosságára életünkben.

Szegleti Veronika szaktanár