Diáknap

2021-06-01 14:21:10Diáknap faültetéssel, fagyizással, játékkal, Pinka-parti programokkal


2021. május 28-án végre elérkezett az idei diáknap. Faültetéssel kezdtünk, mert a PontVelem őszi időszakos versenyén használtelem gyűjtésében megyei első helyezést értünk el, így az alapítványunknak eljuttatott pénzdíjon felül ezt a lehetőséget is megnyertük. Az iskolai udvar újabb amerikai ámbrafával szépült. A sűrű program második állomásaként gyermeknapi meglepetésben részesülhettek tanulóink, hiszen mindenki fagyizhatott.

Ezt követően több helyszínen folytatódtak a programok. Az alsó tagozatosok a gyermeküdülőhöz kirándultak és a szabadban játszottak. Az ötödik osztályosok élő társasjátékban vettek részt. A 6-8. osztályos tanulók pedig a Pinka élővilágával és vizével ismerkedtek a Nyugat-Dunántúli Vízügyi Igazgatóság jóvoltából.

Délután a felső tagozatos gyerekek számháborúban versengtek a zászló megszerzéséért vagy éppenséggel a megtartásáért.

A diáknapot - sok-sok élménnyel gazdagodva - jólesően elfáradva zártuk.

Ladányi Veronika       
diákönkormányzat munkáját segítő pedagógus

„Nekem nagyon tetszett hogy sok olyan dolgot tudtunk meg a Pinkáról, amit eddig nem. Az élővilágát is meg ismertük. És az is érdekes volt, ahogy megvizsgálják a víz sebességét.”

Kónya Viktória 
6. osztályos DÖK tag

„A számháború jó volt, élveztük az együttműködést. Sajnos a számos csalás viszont rontott a játékélményen. De minden esetre egy jó szórakozás volt.”

Mesterházy Mihály         
8. osztályos tanuló, az egyik csapat kapitánya