Víz Világnapja

2021-02-18 18:52:30
Az idei évben is készülünk jeles napként kezelni intézményünk életében a Víz Világnapját. Örökös Ökoiskolaként kiemelt tevékenységünknek tekintjük a fenntarthatóság pedagógiájának alkalmazását tanórán belül és kívül egyaránt.

Ennek egyik eleme, hogy több tekintetben is igyekszünk felhívni diákjaink figyelmét környezetünk értékeinek megóvási lehetőségeire, így életünk egyik alappillérének, a víznek jelentőségére is. Szerencsére az elmúlt években e téma köré szervezett programjainkhoz sikerült támogatót, partnert is találnunk a Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatósággal való együttműködéssel. Az elmúlt években már volt részünk rendhagyó, patakpartra kihelyezett természetvédelmi órára eljuttatni diákjainkat, és megismertetni velük helyi környezetük tekintetében legfontosabb vízi értékeket, illetve tudatos vízmegóvó tevékenységeket egyaránt. Terveink szerint ez az idén sem lesz másképp. Az „INTERREG V-A Ausztria Magyarország Együttműködési Program ATHU115 AquaPinka - A Pinka fenntartható vízgazdálkodása” projektnek köszönhetően 2021. március 22-ére rendhagyó programmal készülünk tanulóink számára. Felső tagozatosainknak nem csupán a természetvédelmi tudatosságra ösztönző kihelyezett biológia órákat tervezünk, hanem vízügyi szakemberek segítségével lesz lehetőségük bepillantani a közelünkben folyó Pinka vízgazdálkodási tudnivalóiba, ökológiai jelentőségébe, és a témához kötődő ismeretekhez gyakorlati tapasztalatokat is gyűjthetnek.

Alsósaink számára rajz-, ötödikeseinknek véleményírói pályázatot hirdetünk a világnap szlogenjének segítségével: „A víz érték, becsüld meg!” címmel.

Szegleti Veronika intézményvezető