2024. május 21. kedd
HKSzCsPSzV
   

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31
Támogatónk:EMMI logo
 • NEMZ-KUL-16-0372
  15. Grajam regionális dalfesztivál
 • NEMZ-KUL-16-0373
  Testvériskolai találkozó
 • NEMZ-KUL-EPER-17-0583
  16. Grajam regionális dalfesztivál
 • NEMZ-KUL-EPER-17-0584
  Testvériskolai találkozó Kupljenovóban
 • NEMZ-KUL-18-0138
  Testvériskolai találkozó
 • NEMZ-KUL-18-0140
  17. Grajam regionális dalfesztivál
 • NEMZ-TAB-18-0094
  Nemzetiségi nyelvi tábor Lorettóban
 • NEMZ-KUL-19-0080
  18. Grajam Regionális dalfesztivál
 • NEMZ-KUL-19-0081
  Testvériskolai találkozó Kupljenovóban


Ökoiskola

Magyar Miniszterelnökség

Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.

Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.

Az állatok világnapja

  nyomtatási kép


Állatok világnapja a MúzeumfalubanAz állatok szeretetére és tiszteletére való nevelést fontos feladatunknak tekintjük – nem csak a fenntarthatósági célok megvalósítását segíti, de gyermekeink érzelemvilágát is gazdagítja, segít a stressz leküzdésében és egyszerűen örömet okoz. E gondolatok jegyében látogattunk el október 3-án és 5-én a Múzeumfalu által szervezett állatok világnapi programra. Több helyszínen próbálhatták ki diákjaink mesedramatizáló kedvüket, rajzkészségüket, de ezen felül „állati családokat” alapítottunk, átérezhettük, hogyan lehetett élni áram, hűtő, bevásárlás nélkül, állatokat simogathattunk. Boldog, békés délutánt töltöttünk a szabad ég alatt és élményekkel telve tértünk haza.

Vargyasné Köbli Lilián
szervező  

Néhány személyes élmény a gyerekek szemével:

A felső tagozatos tanulókkal kedden a Falumúzeumba mentünk az Állatok világnapja alkalmából. Tanultunk a disznó részeiről, meg a vágásáról, meg még kacsákról, libákról, a tojásaikról. Simogattunk lovat, nyulat és kézműveskedtünk is. Volt egy foglalkozás ahol három kutya fajtáról beszéltek , nekem ez tetszett a legjobban, mert szeretem a kutyákat.

Gampel Lóránt – 7. o.

Tetszett, hogy sok program volt és érdekesség . Nekem a kedvencem az volt , hogy lehetett barkácsolni, jó volt az is ,hogy a kisebbekre is gondoltak a barkácsolásnál. Kaptunk egy térképet, ami alapján lehetett menni a különböző házakba, épületekbe. A játékos program is tetszett mert ott meg lehetett ismerni a házi állatok családját. Meg persze ehettünk diót is, amit találtunk.

Vincze Panna – 7. o.

Az Állatok világnapja okán az egész felső tagozat ellátogatott a Falumúzeumba. Először kézműveskedtünk, utána pedig „ A kis gömböc ” népmeséjét játszottuk el. Ez után elmentünk a malomba, ahol egy bácsi a horgászatról, a halászatról és a különböző halfélékről és halászati eszközökről mesélt. Utána egy kvízjátékban vettünk részt, amiben három csapatot alkottunk. Az után a magyar kutyafajtákról és használatairól hallhattunk. Utoljára egy régi családi házat látogattunk meg, ahol egy bácsi históriázott az élelemről, takarmányokról és hogy hol és hogy tárolták őket. Sajnos erre nem volt sok idő, mivel hamarosan mennünk kellett. Szerintem ez a része volt a legérdekesebb a délutánnak. Nagyon jó volt ez a nap. Remélem, több ilyen programot szervez még majd az iskola!

Hábetler Ádám – 6. o.

A kedvenc programom a Múzeumfaluból a nyuszisimogatás volt. Sok cuki nyuszit lehetett megsimogatni és etetni. A kedvenc nyuszim a nagy volt meg a kis fehér és barna foltos kint a karámban, mert hagyta magát simogatni, és többször is visszamehettünk oda. Rengeteg nyuszi volt ott és mindenki nagyon jól szórakozott. A nagy nyuszit a barátaimmal, az 5. osztályba járó fiúkkal el is neveztük „Big Ben”-nek ;-). A Falumúzeum felfedezése is szuper volt! ;-)

Tóth Bence – 5. o.