2024. június 19. szerda
HKSzCsPSzV
         

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30
Támogatónk:EMMI logo
 • NEMZ-KUL-16-0372
  15. Grajam regionális dalfesztivál
 • NEMZ-KUL-16-0373
  Testvériskolai találkozó
 • NEMZ-KUL-EPER-17-0583
  16. Grajam regionális dalfesztivál
 • NEMZ-KUL-EPER-17-0584
  Testvériskolai találkozó Kupljenovóban
 • NEMZ-KUL-18-0138
  Testvériskolai találkozó
 • NEMZ-KUL-18-0140
  17. Grajam regionális dalfesztivál
 • NEMZ-TAB-18-0094
  Nemzetiségi nyelvi tábor Lorettóban
 • NEMZ-KUL-19-0080
  18. Grajam Regionális dalfesztivál
 • NEMZ-KUL-19-0081
  Testvériskolai találkozó Kupljenovóban


Ökoiskola

Magyar Miniszterelnökség

Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.

Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.

Pályaorientációs nap

  nyomtatási kép


Pályaorientációs nap

A pályaorientációs nap nagyon meghatározó élmény és segítség lehet a szakmaválasztásban. Persze nem ekkor fog eldőlni, hogy ki milyen pályát fog választani magának, de jó tapasztalattal szolgálhat a munka világával, az egyes foglalkozásokkal kapcsolatban.

Idén is szerettünk volna ehhez a naphoz kapcsolódva hasznos és jó benyomásokkal bíró programokat nyújtani diákjainknak. Persze más az, amit alsós és felsős ebből megért, más iránt fogékony a kisebb, és a már pályaválasztás előtt álló gyermek. A kicsiknek az is hatalmas élmény lehet, ha anya vagy apa munkahelyére kap bepillantást, Így volt alsósaink egy része, akik a MAM vaskeresztesi üzemébe látogattak el. Sokaknak ismerős lehetett, - másoknak teljesen ismeretlen, - de mindenképpen sok ismerettel bírt a Vaskeresztesi Pisztrángtelepen tett látogatás.

A felsősök esetében két szakterület kapott hangsúlyt: az 5-6. osztályosok a közlekedéssel, azon belül a vasúti közlekedéssel ismerkedhettek, a 7-8. osztályosok a vendéglátás és turizmus szakmacsoportból kaptak némi ízelítőt. A „Hív a vasút, vár a MÁV!” szlogen jegyében a Szombathelyi Területi Igazgatóságon vasúttörténeti, közlekedésbiztonsági és pályaorientációs foglalkozáson vehettek részt a diákok, mindezt nagyon játékos és interaktív módon. Különösen izgalmas volt a szombathelyi légó pincében tett látogatás. Glavanovics Marcell 6. osztályos tanulónk erről így számolt be: „Bementünk az épület udvarára, és egyből letettük a táskáinkat, majd elindultunk a „ Kis Gőzös”-höz csoportképet készíteni. Ezután lementünk a LÉGÓ pincébe. Szűk folyosókon haladtunk, és kis szobákat nézhettünk meg. Szerencsére jó tárlatvezetőt kaptunk aki rengeteg érdekes történettel szolgált. Régi hirdetéseket nézhettünk meg, gázmaszkot vihettünk fel, hordágyat emelhettünk fel kinek-kinek ahogyan sikerült. Ezek után az épületbe vezetett az útunk. Itt megnéztünk egy kisebb múzeumot, és kitöltöttünk egy tesztet az addig elhangzottakkal kapcsolatban. Következőként meghallgattunk egy előadást a vasútállomásról, vasutas munkáról, a közlekedési balesetek elkerüléséről. Ajándékba egy kulcstartót, tollat és egy MÁV/Volánbusznál lévő munkákról való kis füzetet kaptunk. Nagyon élveztük.”

A legnagyobbak a Kereskedelmi és Iparkamarának köszönhetően Bükfürdőre a Greenfield Hotel Golf & Spa - ba tehettek látogatást. A négycsillagos hotel luxusa volt, akiket lenyűgözött, volt akik nem zavartatták magukat az elegáns közegben, de lázas kíváncsisággal vetették magukat a minden kényelmet kielégítő szolgáltatások közé. Megismerkedhettek a recepciós, a rendezvényszervező, a wellness-részleg, a londiner, a felszolgáló, a konyhai dolgozók munkájával. Persze szórakozás kínálta lehetőség is adódott. A szakmacsoport szépségei mellett annak árnyoldalairól és nehézségeiről is szó esett, amit nem árt tudni annak, aki arra szánja el magát, hogy ilyen pályát válasszon. A személyes tapasztalat, és az élményszerű előadások tették tartalmassá a napot.

Huszárné Szabó Tímea, szaktanár
Glavanovics Marcell, 6. osztályos tanuló